Annons

Bytte strømleverandør

bytte-stroemleverandoer

Innhold

Det kan være mye penger å spare dersom du velger riktig strømleverandør. Derfor bør du sammenligne og finne det billigste strømselskapet. Du bør også legge merke til vilkårene for din nåværende strømavtale og den nye strømavtalen du ønsker å inngå.

Når du bytter strømleverandør, bør du sørge for å finne en ny avtale som er billigere og har bedre vilkår. Det er alltid lurt å bytte dersom du kan få en bedre avtale.

Hvordan skifte strømleverandør

Å skifte strømleverandør er både enkelt og beleilig. For å bytte strøm, trenger du å tegne strømabonnement med en ny strømleverandør. For å si opp strømavtale, trenger du bare å skifte til ny leverandør, så sier dem opp den gamle avtalen for deg. Det kan derimot være bindingstid på din gamle strømavtale, så sjekk vilkårene nøye før du skifter. Bytt strømleverandør slik at du kan få den beste avtalen og prisen.

Mange lurer også på hvor mye koster det å skifte strømleverandør. Det er faktisk helt gratis å skifte strømleverandør i Norge. Dersom du har sjekket vilkårene for avtalen, og du har ingen bindingstid, er det å bytte strømleverandør både gratis og problemfritt.

Hvordan bytte strømleverandør – slik gjør du det

Slik bytter du raskt og enkelt strømleverandør:

  1. Start med å undersøke din nåværende strømavtale.
    Det er en god idé å undersøke din nåværende strømavtale først. Vær oppmerksom på hvilken type strømavtale du har for øyeblikket. Undersøk også ditt årlige strømforbruk, da dette kan hjelpe deg med å finne den rimeligste strømavtalen. Husk å sjekke om du er bundet av en bindingsperiode med din nåværende strømleverandør.

  2. Sammenlign priser hos strømleverandørene.
    Når du har orden på alt det praktiske, kan du begynne å lete etter din nye strømleverandør. På Strom-kalkulator.no kan du raskt og enkelt sammenligne prisene hos ulike strømleverandører for å finne den rimeligste. Du kan sammenligne strømpriser her.

  3. Velg den strømleverandøren du ønsker å bytte til.
    Når du har funnet den beste strømleverandøren for deg, skal du bare melde deg på på deres nettside. Deretter tar den nye strømleverandøren seg av alt det praktiske i forbindelse med overgangen fra din nåværende strømleverandør.

Hvorfor bytte strømavtale og hvor mye koster det å bytte strømleverandør?

Det er ingen tvil om at strømprisene har økt kraftig. Mange har opplevd å få avtaler som er svært kostbare og ikke tilpasset forbruket til boligen. Det kan derfor være gunstig å bytte strømavtale. Ved å gjøre nøye undersøkelse, kan du få en billig avtale som er tilpasset dine behov. På den måten slipper du å betale for mye for strøm og du slipper å havne på en smell hver gang strømregningen kommer.

Kanskje skal du flytte? Ved eierskifte strøm har du mulighet til å bytte strømavtale og dermed få en mulighet til en billigere og bedre avtale. Når du flytter bør du absolutt få tak i den billigste strømavtalen, og samtidig sørge for at avtalen gir de beste vilkårene. Det å flytte strøm til et nytt strømleverandør er helt gratis.

Når du flytter strøm, er det bare å tegne strømabonnement på den nye adressen, så vil den nye strømleverandøren din si opp strømavtale på din gamle adresse.

Tenk på hvilken strømavtale som passer best for deg

Det finnes mange forskjellige typer strømavtaler med ulike vilkår. Du må tenke på om du vil ha kortere bindingstid slik at du kan enklere bytte strømavtale når det passer deg.

Du bør også tenke på om du vil bytte strømleverandør som tilbyr spotpris eller en avtale med fastpris. Med spotpris følger du svingningene i markedet på strømprisen. Du sparer da når prisen er lav, men kan bli mer kostbart når etterspørsel på strøm er høy som for eksempel om vinteren.

Med en fastprisavtale får du større forutsigbarhet med at du betaler den samme prisen på strøm hver måned. Det finnes også variabel strømavtale, som er en blanding av fastpris og spotpris.

bytte-stroemleverandoer

Skal du bytte strømleverandør? Her er de mest populære

Er du i tvil om hvilken strømleverandør du skal bytte til? Her har vi samlet en oversikt over noen av de beste strømleverandørene akkurat nå, som du raskt og enkelt kan bytte til.

Strømselskap Strømpris
Kraftriket
23,06 øre/kWh
NorgesEnergi
58,38 øre/kWh
Trøndelagkraft
59,38 øre/kWh
Å Strøm
61,38 øre/kWh
Ishavskraft
69,95 øre/kWh
Klarkraft
16,6 øre/kWh

Listen er sist oppdatert i mars 2024. Prisene er basert på et årlig strømforbruk på 2.000 kWh. Vær oppmerksom på at prisene kan ha endret seg siden listen sist ble oppdatert.

Hvordan si opp strømavtale?

For å si opp en strømavtale, må du først kontakte strømleverandøren din, enten via kundeservice, e-post, eller gjennom deres nettside. Du må oppgi nødvendige detaljer som kundenummer og avtaleinformasjon. Noen leverandører har et oppsigelsesskjema på nettsiden som kan brukes. Vær oppmerksom på eventuelle oppsigelsestider eller gebyrer som kan gjelde. Det kan også være lurt å bekrefte oppsigelsen skriftlig, slik at du har dokumentasjon på at avtalen er avsluttet.

Hvor lang tid tar det å bytte strømleverandør?

Tiden det tar å bytte strømleverandør varierer, men prosessen er vanligvis ganske enkel. Etter å ha sammenlignet tilbud og valgt en ny leverandør, tar det vanligvis noen uker før bytteprosessen er fullført. Dette inkluderer angreretten på 14 dager, varsling til den nåværende leverandøren, avlesning av strømmen og mottak av sluttfaktura. Når denne prosessen er gjennomført, vil du motta strøm fra den nye leverandøren din. Det er viktig å følge retningslinjene til både den gamle og nye leverandøren for å sikre en smidig overgang.

 

Hvor ofte kan man bytte strømleverandør?

Det er ingen faste begrensninger for hvor ofte du kan bytte strømleverandør i Norge. Du kan i prinsippet bytte så ofte du ønsker, men det kan være lurt å ta hensyn til eventuelle bindingsperioder i kontrakten din med den nåværende strømleverandøren.

Bindingsperioden er en avtalt tidsperiode hvor du ikke kan bytte strømleverandør uten å måtte betale en straffegebyr. Denne perioden varierer, men er vanligvis ett eller to år. Så lenge du bytter innenfor denne perioden, kan det påløpe ekstra kostnader.

Derfor er det lurt å sjekke vilkårene i din nåværende kontrakt før du bestemmer deg for å bytte strømleverandør. Etter at bindingsperioden er utløpt, kan du fritt velge å bytte strømleverandør uten ekstra kostnader.

 

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvordan bytte strømleverandør?

Du fyller ut et søknadsskjema etter å ha sammenlignet strømleverandører med de beste prisene. Den nye strømleverandøren sier opp din gamle avtale og hjelper deg med overgangen.

 

Er det noe å spare på å bytte strømleverandør?

Strømprisene varierer mye, derfor lønner det seg ofte å bytte strømavtale dersom man finner en billigere strømavtale.